Marketing

subota, 22. prosinca 2012.

Radovi i dalje na web aplikaciji i mapping tim

Kako sam već naveo u prošlom postu da radim na web aplikaciji, sad mogu reci da je onaj korisnicki dio unaprijedjen i dodatno doradjen, naravno nije gotov jer niti ne moze dok god i mod ne bude gotov, ali glavni dio aplikacije je napravljen.

Sada trenutno izradjujem Admin dio aplikacije, i tu je vec ogroman dio napravljen, a sve sto sam za sada planirao će biti završeno uskoro i mogu se onda posvetiti radu samo na modu. Svaki dan se trudim napraviti što više posla tako da napokon mogu početi spajati velike dijelove aplikacije sa radom na modu. Napravio sam dodatne optimizacije u web skripti.

Mod više ne bi mogao raditi na shared game hostingu, niti na slabom VPS-u, samo isključivo na jakoj dedicated masini kakvu srecom imamo. Sam rad Roleplay servera ce koristiti 5 MySQL baza radi sto brzeg i sto boljeg rada, a za to ce trebati i pozivati nekoliko puta Cron jobom odredjene skripte koje ce prebacivati stvari iz baze u bazu bez da uspore rad servera ili web aplikacije. Sve ovo sam napravio proucavajuci brzine rada sa mysql bazama i to kada se na iste spaja dvije ili vise izvora koji citaju/pisu ili brisu podatke. Kada bi se npr zapisivali logovi direktno u bazu, tada bi to bilo lose iz vise razloga: jedan je sigurno taj sto je mysql spremanje daleko sporije od nativnog pisanja u file, drugi je taj sto mysql plugin to jednostavno ne bi bio sposoban sve procesuirati bez da pocnu preopterecenja servera. Samim prebacivanjem dosta toga u web aplikaciju mod ce biti rastereceniji, mogucnosti za igrace vece, a server ce raditi puno bolje i brze.

Sto se tice mappinga, tu zaista moram pohvaliti ch rp mapping tim koji je svih ovih mjeseci tonu toga namapao, mozete misliti koliko je posla bilo kada su neki znali i po tjedan dana mapati autoput, nije nimalo lako namapati na stotine branika dnevno. Sada ce mapanje malo zastati, tamo negdje do kraja prvog mjeseca, dok na mod ne dodju neke vazne stvari, zatim ce se nastaviti mapati s novim smjernicama. Nazalost neki radovi naseg mappinga padaju u vodu jer je mali limit objekata koje mozemo maknuti, a mislili smo neka sela preurediti, tj jesmo vec, ali to se sada nikako nece uklopiti u nase planove pa ce to morati raditi ispocetka. Posebno tu moram pohvaliti voditelje(Fabu i Sabljaka), kao i naravno Jaska, Keru, Rogersa koji vecinom jede, a rijeđe mapa, kao i ostatak tima.

Kada napravim ključne dijelove moda napravit ćemo rasprave i otvorit ćemo prijedloge za neke stvari, ali tocno usmjerene gdje cete moci napraviti sugestije kako i sta da se napravi. Prva testiranja ce biti pocetkom godine, ali tu privilegiju ce imati mapping tim samo, svakim sljedecim testiranjem ce se tim testera povecavati, no prednosti ce imati vrijedni clanovi timova na ch.

Uskoro ocekujte novi post o tome kako izgleda vecim dijelom web aplikacija.

1 komentar: