Marketing

srijeda, 14. studenoga 2012.

Sve što ste do sada čuli zaboravite, još bolje ideje za mod i kratak info o napretku

Možda se čini čudan naziv, ali zaista sve što ste do sada čuli zaboravite, sve je u redizajnu! Evo već neko vrijeme imam slobodnog vremena pa sam odlučio podosta izmjeniti koncepte kako će novi mod i igra na njemu izgledati. Vodio sam se činjenicama gdje trenutni mod najviše šteka i što najviše odnosi vremena adminima i gs-ovima, a nije potrebno. Dakle problem trenutnog moda je donekle u brzini skripte, no to i nije toliko ozbiljno, jer bez problema može igrati jako puno igrača, ali daleko najveći problem je gubljenje vremena admina na odobravanje računa, prijavama i kaznama, u tom dijelu se izgube sati i sati dnevno. Kazne na trenutnom modu nisu učinkovite i ne daju nikakve rezultate ili gotovo nikakve.

Ono što je sama ideja i trenutno je u izradi za novi mod i global je:
-mod rasterećen od tone admin komandi
-mod rasterećen od upravljanja sa server računom
-Web aplikacija koja će sadržavati sve iz gore dvije stavke koje bi inače bile u modu(više o tome kasnije u tekstu)
-Novi sustav kazni za igrače, kraće kazne, ali puno djelotvornije



Web aplikacija

Već je debelo u razvoju, trenutno ju već razvijam neka 3 tjedna. Sadržavat će korisnički dio i admin dio, s tim da server admini po defaultu nemaju nikakve ovlasti za admin dio aplikacije. Više neće ovisiti o admin levelu tko će biti zadužen za pritužbe, za unbanove, za kazne, itd. već će se to davati onima koji će to najbolje raditi. U admin panelu će sve biti automatizirano i brzo, pa stoga se neće gubiti tona vremena na pregledavanju tema za bilo koje odobrenje, kažnjavanje...
Sistem računa:

Glavni račun s kojim sve upravljate se zove "master" račun i na njega mogu biti vezana do 3 server računa. Sad si sigurno mislite budem ja odmah napravio 3 server računa pa ću se šaltati s jednog na drugi... Hm, baš i ne, prvi račun možete kreirati kada god želite, za drugi morate imati minimalno 300h igranja na prvom, a za treći morate imati 50CHbodova(nema drugih uvjeta).
Prvo registrirate master račun, s nickom kojim god želite(ne mora biti u formatu server računa) i kada ga potvrdite s mailom koji ste unijeli na registraciji ulogirate se u CH Web panel. U web panelu možete kreirati server račun(e), s tim da kada ga kreirate morat ćete proći RP pitanja i ispuniti IC priču. Takav kreiran račun će admini odobravati ili odbijati, a to će ići jako brzo pa će se provjeravati nekoliko puta dnevno, kada se odobri odmah ćete moći ući na server. Ako vam pak odbiju račun moći ćete ga ukloniti sa master računa i napraviti novi. Kroz web panel ćete moći još i mijenjati lozinke, mailove i druge stvari, ovaj puta sami i bez pomoći admina.
U panelu ćete moći podnijeti zahtjeve za prevare, za unbanove i slične zahtjeve, također ćete u svakom dijelu imati i video tutorijal da se što lakše snađete.

Zašto web aplikacija?
Web aplikacija će olakšati vama i adminima rad sa računima i dati puno bolji uvid u aktivnosti nekih igrača. Također aplikacija će jako rasteretiti mod i biti će puno bolje igranje na samom serveru. Više se neće morati čekati danima za neka odobrenja ili unbanove, sada će se odmah po odluci napraviti i akcija.


Nove kazne?


Sadašnje kazne su užasno nedjelotvorne i ne služe ničem, pa je stoga osmišljen novi sistem. Kada prekršite pravilo recimo stajanja na cesti dobit ćete nekoliko tura tutorijala kojeg ćete morat gledati i čitati zašto to ne smijete raditi. Između svakog slidea koji će trajati 30-ak sekundi morat ćete sami kliknuti za sljedeći što znači da nećete moći otići afk i čekati da tutorijal prođe. Dok ne odgledate tutorijal ne možete nastaviti igrati. Area više neće postojati jer je glupa i neefikasna.
Vremenski ban:
Oni koji budu krišili ista pravila uporno dobijat će vremenske banove, ovisno koliki je prekršaj, od dan-dva pa do mjesec-dva.